• smjestaj u budvi
  • apartmani u budvi
  • apartmani budva
  • Smjestaj u Budvi na Youtube
  • Smjestaj u Budvi na Instagram

Deset savjeta za idealno ljetovanje u Budvi

1 Taxi

Mnoge reklamacije se najvise odnose na Taksi vozila. Za vrijeme ljetnje turisticke sezone povecan je broj taksi vozila, za nekoliko puta vise nego sto je to i propisano. Najveci krivac je nelegalan broj taksi vozila koji ce vam se na prvi pogled uciniti kao da je neko pravo udruzenje. Bilo je slucajeva da nakon voznje traze i do 200 Eura za samo nekoliko kilometara voznje. Da se to ne desi upravo vama, obratite paznju na registarske tablice legalnih taksista pocinju sa (BD TX) i sva taksi vozila su bijele boje. Obratite paznju na call centar koji je ispisan na automobilima udruzenja. Obicno su to 5 cifara koji su istaknuti i pozivom na taj broj bi trebali da dobijete dispecera zeljenog udruzenje. Divlji taksi se koristi optickom varkom, pa na prvi pogled izgleda sasvim legalno

 

2. Prevoz od aerodroma

 

Nakon sto rezervisete let do Aerodroma Tivat ili Golubovci, nemojte ocekivati da postoji autobuska liniija koja vodi do metropole turizma. Nemojte da vam bude tesko da rezervisete transfer po ugovorenoj cijeni, nego da Vam se desi opet neki divlji taksi.

3. Lezaljke na plazi

 

Na teriotoriji Budvanske rivijere postoje 84 kupalista koji su dati u zakupu od strane JP Morsko dobro. Na teritoriji istih, mozete da vidite cjenovnik iznamljivanja plaznog mobilijara. Ukoliko zelite da se suncate bas na toj plazi a nevolite odmor na plasticnim lezaljkama, slobodno mozete da rasirite vas peskir, jer svi zakupci su duzni da ostave 50% slobodne teritorije koja nije pokrivena lezaljkama.

4. Privatni smjestaj – udaljenost od mora

 

Na brojne oglase i sajtove mozete vidjeti veliku ponudu privatnog smjestaja na teritoriji Budvanske rivijere. Oglasivaci imaju opciju da stave cifru izrazenu u metre, koliko je udaljen smjestaj od plaze. Provjerite da li je u pitanju vazdusna linija, jer smo imali zalbi da su gosti zaista bili na 200 m od mora, ali da bi dosli do plaze su morali da prepjesace skoro dva kilometra. Provjerite na Google mapi, imate sve informacije, nadmorsku visinu, kao i sami put do plaze.

5. Parking

Jedan od najvecih problema u Budvi je naci parking mjesto. Ukoliko ne zelite da stojite u guzvi satima kako bi dosli do parking mjesta koji je u okolini Starog grada, a da za to platite parking po abnormalno visokoj cijeni. Gotovo uvjek mozete naci besplatan javni parking, a do centra imate 5 minuta hoda. Postoje dva javna parking prostora: Javni parking u podruciju srednje skole “Danilo Kis” i drugi iza trznice i doma zdravlja u Budvi. Oba parking prostora imaju dovoljno veliku povrsinu da uvjek mozete naci parking prostor, koji nije zanimljiv ozloglasenom “Pauku”.

6. Za volanom u alkoholnom stanju

Ukoliko budete ipak istrajni da se parkirate u strogom centru i odete u nocni provod, pored cijene parkinga koju cete platiti ocekuje vas kazna od 300 - 2000 Eura ukoliko ste popili koju vise. (+0,3% Alc).

 

7. Nocna galama i muzika

Nocni zivot budva diskoteke

 

Oni turisti koji ne dolaze prvi put u Budvi, znaju da sve sto su blizi moru , imace problem sa spavanjem. Klubovi na otvorenom rade do 01.00 cas iza ponoci. Ukoliko zelite miran odmor i svjeziji mediteranski vazduh, potrazite smjestaj na Prijevoru, Lastvi, Becicima, Svetom Stefanu.

8. Saobracaj

 

Ukoliko ste smjesteni u Lastvi, a planirate da se vozilom uputite ka centru Budve, imajte u vidu da se oko 19 casova svi vracaju sa plaze Jaz, Trsteno i Ploce. Zastoji traju i po nekoliko casova, pa vam preporucujemo alternativni put preko Topliskog puta.

Ukoliko ste smjesteni u Becicima, Svetom Stefanu ili Petrovcu a zaputili ste se ka Budvi, izmedju 19:30 i 22:30 ocekuju vas kilometarske kolone automobila, pa pokusavajte da izbjegnete taj termin.

9. Dileri na ulicama

 

Na samom ulasku u Budvi, na kruznom toku, Becicima, autobuskoj stanici, moci cete da primjetite ljude koji u rukama drze listice(sobe apartmani), presretaju turiste na sve moguce nacine. To nisu vlasnici odnosno ugostitelji smjestaja. Nakon pola sata do sat sto ce vas provesti na nekoliko smjestajnih jedinica na najvecoj vrucini, dovesce vas na svrsen cin, pa cete pristati na bilo koji smjestaj i po bilo kojoj cijeni samo da prestanete da trazite dalje. Nakon sto se smjestite u takvom smjestaju, niste upoznati sa kucnim redom, vasa privatnost moze biti ugrozena.

10. Pitajte koliko kosta?

 

Postoje nekoliko lokala gdje kafu mozete popiti cak i za 3 Eura, dok u susjednom lokalu, isti uzitak mozete imati za 1 euro. Obratite paznju na cjenovnik. Kada ste u klubu ili diskoteci, trazite raun. Provjerite isti jer vam se moze desiti da je na istom racunu nekoliko gostiju platilo prije vas. Na taj nacin cete proci sigurno jeftinije, pa time ni vi ni ugostitelj necete biti potkradani.

Čitano 8491 puta
Go to Top
Smestaj u budvi apartmani u budvi budva apartmani apartmani budva SMJESTAJ CRNA GORA myMontenegroCar