Resetuj lozinku

Bečićka plaža

26/04/2020 by adminsmjestaj

plaza becici[

Bečićka plaža je druga po veličini na budvanskoj rivijeri. Dugačka je 1950 metara i prostire se od rta Zavala do rta Kamenovo.

Toplo preporučujemo da posjetite ovu Bečićku plažu iz mnogo razloga. Najveće javno kupalište na kojem niste primorani da zakupite ležaljke, pretežno je pjeskovita plaža. Zbog svoje širine, nikada nećete osjetiti veliku gužvu i u špicu sezone.

iznad Bečićke plaže se prostire promenada iza kojih su usađeni hoteli visokih kategorija. Plaža nudi brojne uređene restorane, plažne barove, atrakcije ali isto tako i mir koji ste tražili na odmoru. Bečići su dobro povezani sa svim drugim mjestima na budvanskoj rivijeri, pa je do plaže lako doći sa automobilom. Vaći za plažu koja je idealana za porodično ljetovanje, zbog prostranosti i pijeska. Pjeskovita plaža sa sitnom teksturom na samom početku plaže, dok je prilaz moru šljunkovit.

Obilazak Bečićke obale

Dok ste okrenutika moru, sa desne strane možete vidjeti vidikovac rt Zavalu koja odvaja bečićku obalu od Slovenske plaže. Do njega možete doći promenadom do hotela Bellevue i uređenom stazom ćete doći do “Špica” kako ga nazivaju mještani. Panoramski pogled od 365 stepeni na budvansku rivijeru će vas ostaviti bez daha.

Po povratku na bečićku promenadu, šetnjom ka strani Svetog Stefana sa lijeve strane ćete moći da vidite brojne hotele, dok ne dođete do uzvišene crkve Sveti Toma. Crkva je skrivena u mediteranskom ladu, dok je sa šetališta lako uočljiva.

Nakon obilaska crkve idite istim pravcem, do ulaska u naselje Rafailovići. Rafailovići su nekada ribarsko selo, a danas turističko mjesto gdje je akcenat na elitni turizam. Gabaritne moderne zgrade su uništile nekadašnji izgled ovog sela, ali još uvjek možete vidjeti stare ribare koji pripremaju mrežu za lov ribe i autentične restorane. Nastavite šetnju do nasipa sa gdje se nalazi lokalna marina. Sa iste možete imati cijelu Bečićku plažu na dlanu. Tu ćete vidjeti skrivenu plažu između oštrih stijena, dok dalji put vodi do tunela koji vodi do plaže Kamenovo.

U Bečićima postoji jedna atrakcija zbog koje dolaze mnogi inostrani gosti širom svijeta. Velja Maslina je drevno drvo staro preko dvije hiljade godina koje još uvjek rađa plodove. Od Bečićke plaže je udaljena na oko 3 kilometra u selu Ivanoviči.

Plaža Bečići je odnjela veliko priznanje  1935 godine. Odlikovana je sa najljepšom plažom u Evropi i veliku nagradu Pariza. Nakon 30 godina odlikovana je i sa Zlatnom Palmom, kao najljepša plaža Mediterana.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Poslednje sa bloga

COVID-19 polisa rezervacije

COVID-19 polisa rezervacije SUB Travel Group – Budva Zbog još uvjek aktuelne pandemije COVID-19, SUB Travel Group donosi nove mjere u koje se odnose na izmenju COVID-19 polisa rezervacije za 2021. Otkazna politika: Sve rezervacije su moguće otkazati besplatno do 01.06.21. god. Bez potrebne dokumentacije za utvrđivanjem. Za rezervacije koje su izvršene do 01.06.21. god. …

Granice otvorene za vrijeme turističke sezone

Crna Gora je u centru pažnje u svim ruskim medijima! Nema zatvaranja granica, sezonu ćemo dočekati spremni. Granice otvorene za vrijeme turističke sezone, najavljeno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore koje se obratilo na Twitteru. Rusko tržište je jedno od najvažnijih tržišta u turističkom prometu Crnoe Gore. U 2019. Godini Crnu Goru je posjetilo …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga