Crvena Glavica plaža

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=\”35872\” img_size=\”full\” style=\”vc_box_outline\” border_color=\”blue\”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=\”Crvena Glavica plaža\” font_container=\”tag:h2|text_align:left|color:%23474747\” google_fonts=\”font_family:Rambla%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_column_text]Plaža Crvena glavica se sastoji od sedam manjih uvala, ukupno dužine od oko 500 metara. Ovaj plažni kompleks karakteriše crvenkaste stijene i pijesak.

Nalazi se ispod magistralnog puta od pravca Svetog Stefana ka putu za Petrovac. Do nekoliko plaža se može doći vozilom, a do nekih je moguće doći samo čamcem ili ih preplivati. Za par plaža koje su skrivene i nedostupne, je jedan od razloga gdje se mogu naći i nudist. Dobila je ime po jednom brežujku čije stijene su upečatljive crvene boje, Sinonim u lokalnom stanovničtvu je glavica, po kojem je dobila ime.

Ovih sedam plaža okružuje mediteransko rastinje, šume ili stijene, jednom riječju da je ovo jedna od rijetkih plaža gdje priroda nije dotaknuta. Kroz njen pijesak dominira crvena boja koja se preliva dužinom obale. Ukoliko ste ljubitelj ronjenja, ovo pravo je pravo mjesto za vas. Crvena glavica ima savršen akvatorijum za razgledanje podvodnog svijeta koji je živopisan.

Na plaži se nalazi restoran sa mediteranskom kuhinjom, kafe bar. Iako je ovo mjesto autentično po netaknutoj prirodi, ova plaža je uređenp kupalište sa puno sadržaja. Na plaži se nalazi manji dok koji služi kao kratko pristanište za manja plovila, ali i za skakaonicu. Akrobate mogu uvjek da nađu brojne brežuljke koje izlaze iz vode, ili neku od oštrih stijena kojih ovdje ima mnogo.

Glavna plaža od 7 koji se nalaze na ovom mjestu je plaža Galija. Ova plaža je podigla ovo kupalište na visoki nivo, sa notom na elitno kupalište. Plaža Galija je poznata gostima iz regiona i važi za jednu od naj atakrivnijih plaža na budvanskoj rivijeri.

Ovdje možete naći lokaciju na google mapi, koja če vam biti korisna ukoliko se uputite automobilom do nje.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=\”3\”][vc_custom_heading text=\”Poslednje sa bloga\” font_container=\”tag:h3|font_size:20px|text_align:left\” google_fonts=\”font_family:Cabin%3Aregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”2\” element_width=\”6\” initial_loading_animation=\”none\” grid_id=\”vc_gid:1587926246952-c3edeb6f-2386-6\”][/vc_column][/vc_row]