Drobni pijesak

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=\”35885\” img_size=\”full\” style=\”vc_box_outline\” border_color=\”blue\”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=\”Drobni pijesak\” font_container=\”tag:h2|text_align:left|color:%23474747\” google_fonts=\”font_family:Rambla%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_column_text]

Skriveni dragulj crnogorske obale

Plaža Drobni pijesak se nalazi na sakrivenoj uvali ispod magistralnog puta izmedju Svetog Stefana i Petrovca, Plaža je dugačka 250 metara, a boja pijeska žuto bijela sa presvučenim sitnim kamenčićima što joj daje izgled daleke tropske plaže Plaža je po takvoj teksturi pijeska bobila ime \”Drobni pijesak\”. Sa ove plaže se pruža pogled na tirkizno plavo otvoreno more. Iznad plaže je strma padina koja je obrasla gustim mediteranskim rastinjem, koje skriva ovaj dragulj.

Pristupačnost plaže je otežana zbog rastinja pa se kod mještana može često čuti da je zovu Divlja plaža. Omiljena je plaža kako turista, tako i mještana. Na plaži se nalazi izvor pitke vode koje se uliva u more, pa je u tom dijelu kupališta voda dosta hladnija. Na plaži se nalazi plažni bar sa restoranom.

Otežan pristup plaži

Ukoliko ste neiskusan vozač ili ustrašiv, put do plaže Drobni pijesak nije preporučen za vas. Ukoliko jeste, dolazak na plažu će biti prava prava avantura koja podiže adrenalin. Uski strmi putevi su obrasli u šumi. Strm i krivudav put sa puno litica, dok se sve vrijeme nadate da ne naiđe neko vozilo iz suprotnog pravca. Ista situacija vas očekuje na povratku do magistrale.Otežan pristup plaži ne znači i da je nemoguće doći, pa se prepustite avanturi.

Kako doći?

Posle teksta o otežanom pristupu, pitate se kako doći? Do Crvene glavice možete doći preko magistralnog puta iz pravca Budve ka Petrovcu. Prolazite Sveti Stefan i plažu Crvenu Glavicu, nakon koje je sledeća vaša destinacija. Biće vam od pomoći mapa, ukoliko se odlučite na ovaj zahtjevan put do plaže. Ukoliko nebi ste se upuštali u vozačkoj avanturi, preporučujemo vam da iznamite taxi brod koji iz pravca Budve  i Petrovca postoji redovna linija. Cijena prevoza do plaže je 5 eura.

Napomena, cijena parkinga je nešto veća nego kod uobičajnih plažnih cijena. Isto važi za one koje odluče da izname komplet lećaljki sa stolom. Sve u svemu, za ovaj dragulj koji podsjeća na tropsku plažu, vrijedi avanture je je nezaboravno iskustvo.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=\”3\”][vc_custom_heading text=\”Poslednje sa bloga\” font_container=\”tag:h3|font_size:20px|text_align:left\” google_fonts=\”font_family:Cabin%3Aregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”2\” element_width=\”6\” initial_loading_animation=\”none\” grid_id=\”vc_gid:1587926631019-5e16cd34-a977-9\”][/vc_column][/vc_row]