Kraljičina plaža

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=\”35866\” img_size=\”full\” style=\”vc_box_outline\” border_color=\”blue\”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=\”Kraljičina plaža\” font_container=\”tag:h2|text_align:left|color:%23474747\” google_fonts=\”font_family:Rambla%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_column_text]

Kraljičina plaža se nalazi neposredno u blizini hotela “Miločer” i grad hotela Sveti Stefan, nekada dvorac dinastije Karadjordjević. Ime je dobila po kraljici Mariji kojoj je je ova plaža bila najomiljenija.

Kraljičina plaža je dugačka 200 metara i bogata je sitnim pijeskom, bogatim mediteranskim rastinjem pa je autentičnost ove paže ostala ista kada je kraljica Marija uživala na njoj. Presvučena je svijetlim sitnim pijeskom i zavučena u između dva mala rta. Sa jugoistočne strane se nalati plaža \”Miločer\” ili Kraljeva plaža. Sa druge strane, je sakrivena od plaže Pržno.

Danas ova plaža spade u elitno kupalište, pa je svakako omiljena i brojnim poznatim ličnostima širom svijeta. Na žalost, ova plaža nije otvorena za svakog turistu pa i mještanina. Dostupna je samo privilegovanim gostima luksuznih apartmana sa kojom privatna firma upravlja. Kako je čuvana od široke mase, tako je i sačuvala svoj izgled i mediteranski stil dan danas.

U svakom slučaju, šetnja do kapije ove plaže će vam prijati kroz miločerski park i njegovu plažu.

Kako doći ?

Iako, je plaža zatvorenog tipa, u daljem tekstu ćete naći informaciju kako doći do Kraljičine plaće.

Postoji samo jedan put, preko kojeg ćete obići Sveti Stefansku plažu i plažu Miločer (Kraljevu plažu). Sa magistralnog puta ćete pratiti putokaz koji će vas dovesti do same obale Svetog Stefana. Sa lijeve i desne strane od ostrva se pruža svetostefanska plaža. Dalje, nastavljate obalom kroz miločerskipark. Sa lijeve strane se nazire more kroz rastinje, dok hodate po uklesanom putu od kamena. Kroz par minuta hoda, nailazite na uređenu miločersku plažu. Prolazeći kroz njenu promenadu, sa desne strane se nalazi uređeni park, dok se sa lijeve strane se pruža pogled na plažu i more. Na njoj se nalazi otmeni nacionalni restoran. Na samom kraju plaže,doći ćete do putića gdje se nalazi kapija za ulazak na kraljičinu plažu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=\”3\”][vc_custom_heading text=\”Poslednje sa bloga\” font_container=\”tag:h3|font_size:20px|text_align:left\” google_fonts=\”font_family:Cabin%3Aregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”2\” element_width=\”6\” initial_loading_animation=\”none\” grid_id=\”vc_gid:1587924957021-9338f018-4d5e-2\”][/vc_column][/vc_row]