Mogren plaža

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=\”35773\” img_size=\”full\” style=\”vc_box_outline\” border_color=\”blue\”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=\”Mogren plaža – Budva\” font_container=\”tag:h2|text_align:left|color:%23474747\” google_fonts=\”font_family:Rambla%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_column_text]Mogren plaža je jedna od najaktraktivnijih i najpopularnijih plaža na Crogorskoj obali. Plaža Mogren je najpoznatija plaža na budvanskoj rivijeri. Nalazi se na potezu, između zidina Starog Grada i istoimenog rta Mogren.

Ovaj biser je na samo nekoliko minuta hoda udaljen do Starog Grada. Od hotela Avala se pruža živopisna pješačka staza koja vodi do plaže Mogren, dužine oko 300 metara. Šetnjom ka plaži naći ćete se iznad bajkovitih stijena, dok se sa lijeve strane nalazi čuvena  bronzana skulptura na moru \”Balerina\”. Ona je simbol Budve i prepoznatljiva ličnost grada. Za ovu skulpturu možete da čujete ime \”Plesačica\” ili \”Gimnastičarka.\” Postoje brojne legende o postojanju skulpture plesačiće, ali do dan danas niko ne zna sa sigurnoču kako je nastala.

Plaža Mogren je pjeskovita plaža, Dugačka 350 metara i omiljena je lokalnom stanovnistvu. Gotvo svake godine možete primjetiti iste turiste koji posjećuju i vole ovu plažu.

U zaledjeni plaže se nalaze stijene kojem je priroda dala umjetnicki pečat silom mora i vjetrova. Bajkovite stijene vode do brda Spas koje je pokriveno mediteranskom vegetacijom. Mogren plaža se sastoji iz dva dijela, Mogren 1 i Mogren 2. Do drugog dijela plaže možete doći kroz šupljinu stijene koje dijele ovu divnu plažu. Sa Mogrena 2 se može doći šumskom pješačkom stazom do istoimenom tvrđavom Mogren, koja se nalazi na rubu brda spas. Svakako ne preporučujemo ovu rutu u ljetnjem periodu onima koji nisu avanturisti.

Plaža je dobila ime po izvjesnom brodolomcu Mogrenu, kojeg su talasi izbacili na ovu pješčanu plažu. Mogren je bio jedini preživjeli sa potopljene španske galije. Preživjeli mornar je u zaleđu ove plaže sagradio crkvu. Posvetio je svetom Antunu (katolički svetac Antun Padovanski),  koja nažalost nije preživjela nakon II svjetskog rata.

Sa plaže se pruža pogled na otvoreno more i ostrvo Sveti Nikola. Plaža Mogren je jedna od rijetkih plaži na budvanskoj rivijeri koje iza sebe imaju netaknutu prirodu. Ukoliko budete ljetovali u Budvi ovaj, dragulj grada morate obići.

Mogen plaža je okrenuta ka jugu tako da je osuncana od ranih jutarnjih casova pa time i sunce ranije zalazi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=\”3\”][vc_custom_heading text=\”Poslednje sa bloga\” font_container=\”tag:h3|font_size:20px|text_align:left\” google_fonts=\”font_family:Cabin%3Aregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”2\” element_width=\”6\” initial_loading_animation=\”none\” grid_id=\”vc_gid:1587920672044-e38b7e36-a2bc-10\”][/vc_column][/vc_row]