Resetuj lozinku

Ostrvo Sveti Nikola

26/04/2020 by adminsmjestaj
ostrvo sveti nikola plaža

Ostrvo Sveti Nikola

Sveti Nikola je ostrvo koje je udaljeno oko kilometar od Budvanske obale i najveće je ostrvo na južnom dijelu Jadrana. Njegova površina iznosi 47 hektara. Ostrvo Sveti Nikola nudi tri plaže ukupne dužine 850 metara.

Ostvo je dobilo ime po maloj crkvi koja se nalazi na njemu, koja je posvjećena Sv. Nikoli. Mještani ga zovu Školj, a nadaleko je poznato po imenu Havaji.

Na ostrvo možete doći brodicima i čamcima sa svih plaža koje prevoze turiste, ali ukoliko ste blizu marine uvjek ćete naći taxi brodić koji će vas prevesti ali i vratiti na obalu Budve.

Na manjim plažama sa južne strane ostrva ka otvorenom moru možete doći samo malim čamcima zbog grebena koji su najviše koncentrisani na južnoj strani ostrva.

Sveti Nikola je prebogato mediteranskom vegetacijom i lovni je rezervat na kojem ima više vrsta ptica, jelena, zečeva, muflona.

Na ostrvu se nalaze restorani, kafići, uređeno pristanište kao i kupališta. Sa ostrva imate panoramski pogled na cijelu budvasnku obali, a kada more ne isprava, jasno se vide i drugi primorski gradovi.  Stari Grad je udaljen od ostva 800 metara vazdušne linije. Nekada je postojala pješačka staza do ostva i za vrijeme osjeke se može nazirati nekadašnji put. Jedinstven pogled na otvoreno more se može vidjeti sa zadnje strane ostrva.

Ukoliko ste avanturista, ovo ostrvo je pravo mjesto za vas jer krije mnoge skrivene uvale.

Poslednje sa bloga

Top 10 crnogorskih plaža „Le Petit Fute“

Među top 10 crnogorskih plaža, našlo se čak 5 plaža na teritoriji Budvanske rivijere. Le Petit Fute je renomirana francuska izdavačka kuća, koju vodi grupa francuskih i svjetskih turističkih vodiča. Ova svjetska renomirana kuća postoji više od 40 godina i štampana izdanja „Montenegro 2021/2022“ je već u prodaji širom Evrope. Od 117 plaža u Crnoj …

Budva prva u državi uvodi online plaćanje taksi

Budva prva u Crnoj Gori uvodi online plaćanje boravišne takse kao i izeltničke takse. Turistička organizacija opštine Budva, uvodi online plaćanje taksi na svom sajtu. Na taj način svi obaveznici mogu lako i jednostavno da izvrše plaćanje boravišne takse ili izletničke takse. Turistička organizacija Budve je prva u Crnoj Gori koja uvodi online plaćanje boravišne …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga