Resetuj lozinku

Plaža Jaz

26/04/2020 by adminsmjestaj
plaža jaz budva

Plaža Jaz - Budva

Plaza Jaz se nalazi na na oko dva ipo kilometra od centra grada u pravcu Tivta i Kotora.

Ova djelimično šljunkovita plaža je dugačka oko 1200 metara, računajući i odvojeni dio plaže od oko 400 m u kojem turisti obično koriste kao dio nudisticke plaže. Nalazi se na granici koja dijeli Budvu od opštine Kotor. Mnogi gosti koji posjete jednom plažu Jaz, ubjek se rado vraćaju iz godine u godinu. Preporuke su gotovo iste, plaža je uredna, voda je čista i osvježavajuća.

Ukoliko se odlučite da rezervišete smještaj na plaži Jaz, možete očekivati oskudnu ponudu jer poleđina plaže nije urbanizovana. Ukoliko ipak budete imali sreće da nađete odgovarajući smještaj očekujte sledeće. Jutra na plaži Jaz su izutetna, more je mirno kao staklo i bez gužve. Preko dana, ova plaža postaje živa, može se čuti na pojedinim lokalima i jača muzika i veća gužva. Svakako plaža je toliko velika da se ta gužva ne može ni osjetiti, kao što se osjeća nakon zalaska sunca kada se svi vraćaju sa plaže. Noć je nevjerovatno tiha, uz samo ponekog prolaznika. Taj mir koji možete da doživite na Jazu, nećete doživjeti ni na jednom mjestu na teritoriji budvanske rivijere.

Plaža Jaz posjeduje brojne restorane i kafice dok se u poleđini plaže nalazi platni parking, auto kamp i fudbalski tereni. Ova plaža je poznata po brojnim koncertima na kojim su nastupali, Rolingstonsi, Madona, Leni Kravic, Armand van Helden i drugi dok su od domaćih zvijezda gostovali, Goran Bregović, Dino Merlin, Zdravko Čolić i mnogi..

U organizaciji Exit festival u sezoni 2014 ova plaža je dobila novu dimenziju popularnosti, Sea Dance Festival. Lonely Planet je plažu Jaz uvrstao kao prvu plažu na listi top 10 plaža Evrope.

Ovaj festival je vec dobio priznanje najboljeg Evropskog festivala do 40.000 ljudi dnevno na najprestiznijem takmicenju “EU festival Awards”.

Poslednje sa bloga

Traveling Scope: Crna Gora proglašena za destinaciju sa najljepšim pejzažom

Prestižna nagrada Traveling Scope „5th Stars Avards“, u Kini je dodjeljena Crnoj Gori. U kategoriji „Najbolja strana destinacija sa prirodnim pejzažom“ Crna Gora je izabrana na osnovu glasova čitalaca i urednika ovog magazina, ali i drugih kineskih eksperata u turizmu. Traveling Scope je vodeći magazin u oblasti turizma i putovanja u Kini. Na osnovu brojnog …

Budva bez dočeka Nove Godine

Zbog zabrane okupljanja, Budva i ove godine neće organizovati doček Nove Godine 2022. I ove godine na trgu ispred zidina Starog Grada u Budvi, neće biti organizovana proslava za doček Nove Godine 2022. Dok se uveliko radilo na organizaciji dugo očekivanog dočeka na otvorenom, iz Ministarstva Zdravlja Crne Gore smo dobili vijest o zabrani okupljanja …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga