Resetuj lozinku

Plaža Jaz

26/04/2020 by adminsmjestaj
plaža jaz budva

Plaža Jaz - Budva

Plaza Jaz se nalazi na na oko dva ipo kilometra od centra grada u pravcu Tivta i Kotora.

Ova djelimično šljunkovita plaža je dugačka oko 1200 metara, računajući i odvojeni dio plaže od oko 400 m u kojem turisti obično koriste kao dio nudisticke plaže. Nalazi se na granici koja dijeli Budvu od opštine Kotor. Mnogi gosti koji posjete jednom plažu Jaz, ubjek se rado vraćaju iz godine u godinu. Preporuke su gotovo iste, plaža je uredna, voda je čista i osvježavajuća.

Ukoliko se odlučite da rezervišete smještaj na plaži Jaz, možete očekivati oskudnu ponudu jer poleđina plaže nije urbanizovana. Ukoliko ipak budete imali sreće da nađete odgovarajući smještaj očekujte sledeće. Jutra na plaži Jaz su izutetna, more je mirno kao staklo i bez gužve. Preko dana, ova plaža postaje živa, može se čuti na pojedinim lokalima i jača muzika i veća gužva. Svakako plaža je toliko velika da se ta gužva ne može ni osjetiti, kao što se osjeća nakon zalaska sunca kada se svi vraćaju sa plaže. Noć je nevjerovatno tiha, uz samo ponekog prolaznika. Taj mir koji možete da doživite na Jazu, nećete doživjeti ni na jednom mjestu na teritoriji budvanske rivijere.

Plaža Jaz posjeduje brojne restorane i kafice dok se u poleđini plaže nalazi platni parking, auto kamp i fudbalski tereni. Ova plaža je poznata po brojnim koncertima na kojim su nastupali, Rolingstonsi,  Madona, Leni Kravic, Armand van Helden i drugi dok su od domaćih zvijezda gostovali, Goran Bregović, Dino Merlin, Zdravko Čolić i mnogi..

U organizaciji Exit festival u sezoni 2014 ova plaža je dobila novu dimenziju popularnosti, Sea Dance Festival. Lonely Planet je plažu Jaz uvrstao kao prvu plažu na listi top 10 plaža Evrope.

Ovaj festival je vec dobio priznanje najboljeg Evropskog festivala do 40.000 ljudi dnevno na najprestiznijem takmicenju “EU festival Awards”.

Poslednje sa bloga

Koronavirus – Nove mjere u ugostiteljskim objektima

Nove mjere su na snazi u svim gradovima Crne Gore. U restoranima, klubovima i kafićima je dozvoljen ulazak samo uz dokaz da ste vakcinisani ili dokaz da ste preboljeli koronavirus, kao i negativni PCR test. Boravak u ugostiteljskim objektima je dozvoljen i za one koji su primili prvu dozu vakcine. Isti uslovi važe za sve …

Budva Bike Share

Upoznajte novi sistem javnih bicikala “Budva Bike Share”. Ovaj sistem omogućava turistima da na jednostavan način se prevezu do željenog mjesta u Budvi Kako se koristi Bike Share ? Na samom početku je neophodno preuzeti aplikaciju na vaš telefon, a zatim se registrovati na istoj. Neophodno je da ispratite sve korake, i nakon iste ćete …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga