Kamenovo plaža

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=\”35852\” img_size=\”full\” style=\”vc_box_outline\” border_color=\”blue\”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=\”Plaža Kamenovo\” font_container=\”tag:h2|text_align:left|color:%23474747\” google_fonts=\”font_family:Rambla%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_column_text]Plaža Kamenovo se nalazi izmedju Bečića i mjesta Pržno. Dugačka je 330 metara i nosi epitet za jednu od najljepših pjeskovitih plaža na crnogorskoj obali. Na plaž ćete doživjeti nezaboravne trenutke pri zalasku sunca uz tirkizno plavou boju mora. Pijesak je je izuzetno sitan svjetlije boje, tipičan mediteranskoj plaži. U poleđini je ne urbanizovana zona, pa je ova plaža jedna od rijetkih mjesta gdje je priroda netaknuta. Na kraju plaže ka jugoistoku, nalazi uska pješačka staza koja vodi kroz čumski park i skriveni put za plažu Pržno.

Na plaži se nalaze nekoliko plažnih barova i nacionalnih restorana koji su skriveni u hladu mediteranske vegetacije. Plaža Kamenovo je poznata po dnevnim žurkama za mlade, teren za odbojku na plaži, ali i po velikim muzičkim dešavanjima.

Ovdje sezona tradicionalno počinje sa Spring Break festivalom. Na destivalu nastupaju svjetske zvijezde muzičke scene, kao i domaći muzičari iz regiona.

Lokacija

Plaža Kamenovo je udaljena od Budve na oko 5 kilometara. Ukoliko ste sa vozilom, do nje možete doći magistralnim putem ka pravcu Svetog Stefana. Nakon što prođete Rafailoviće, otvoriće se put sa 3 trake. Nakon završetka uspona, sa desne strane ćete vidjeti padinu u kojoj je smještena plaža. ( Oprez ) Postoji  uzak put koji nije zakonski postavljen i pravljen, preko kojeg posjetioci plaće dođu sa vozilom do same plaže. Molimo vas da izbjegavate taj put zbog vaše sigunrosti.

Pješačkom stazom, možete doći preko tunela Rt Zavala koji se nalazi nakon što prođete plažu Dukley. Nastavite šetalištem prolazeći Bečićku plažu i Rafailoviće. Posle nasipa ćete vidjeti isklesani tunel, koji je dugačak oko 100 metara. Po izlasku iz tunela, ispred vas ćete vidjeti savršen pogled na ovu pješčanu uvaliu. Lokacija na Google mapi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=\”3\”][vc_custom_heading text=\”Poslednje sa bloga\” font_container=\”tag:h3|font_size:20px|text_align:left\” google_fonts=\”font_family:Cabin%3Aregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal\”][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”2\” element_width=\”6\” initial_loading_animation=\”none\” grid_id=\”vc_gid:1587924495929-0f3dc225-cefd-5\”][/vc_column][/vc_row]