Resetuj lozinku

Plaža Ričardova glava

26/04/2020 by adminsmjestaj
Plaža ričardova glava budva

Plaža Ričardova glava

Ričardova Glava je šljunkovita plaža i dugačka je svega 100 metara. Ova plaža se prostire od zidina Starog Grada sve do pješačke staze za Mogren plažu.

U ljetnjem periodu, ova plaža je prepuna dešavanja i nudi vam pravi užitak na mjenu od mora. Na plaži se nalaze restorani, i barovi  pa da u jutarnjim časovima možete doživjeti mirno mjesto u kojem možete popiti prvu kafu ili se osunčati. U popodnevnim satima doživjećete nezaboravno iskustvo jedne urbane plaže, dok je u večernjim satima pravo romantično.

Ričardova glava je jedna od najpopularnih plaža u Budvi. Ova pješčana uvala je dobila ime po Ričardu Vidmarku koji je 1963. godine snimao film na plaži. Ime su joj dali mještani i kao takva je usvojena kao zvanično ime. Mnogi je prosto zovu Ričardova plaža.

U pozadini Ričarodve glave se nalaze bedemi Starog Grada, Trg Slikara sa kojeg se prilazi plaži i čuveni hotel Avala.

Na plaži se nalazi dok, koji služi za kratko pristanište barki, dok kupačima služi kao skakaonica.

Ovo je najurbaniji dio grada Budve u kojem je raskršće svih dešavanja na jednom mjestu. Preko dana, pored dobro posjećenog Starog Grada, okružuj vas restorani, brojni kupači, barovi iz kojih se može čuti i glasnija muzika. Noću je ovdje pravo mjesto za mlade. Otvoreni šankovi i drugi klubovi su vi skoncentrisani na jednom mjestu, idealno mjesto za ljubitelje noćnog provoda.

Sve u svemu, Ričardova glava je plaža koju je teško zaobići ukoliko ste u posjeti Budve. Mjesto je tipično Meditranskog stila koje je kroz vijekove ostalo netaknuto.

Poslednje sa bloga

Budva, tvoja destinacija i ovog ljeta

Budva 2021 – tvoja destinacija i ovog ljeta: Šta vas očekuje u Budvi za vrijeme prvomajskih praznika i u predezoni. Do Crne Gore i Budve dolazite jednostano autom, avionom ili vozom. Na graničnim prezima nisu vam potrebni testovi, kao ni potvrda o vakcinaciji. Sve što je potrebno da ponesete sa sobom su važeća dokumenta,  kao …

COVID-19 polisa rezervacije

COVID-19 polisa rezervacije SUB Travel Group – Budva Zbog još uvjek aktuelne pandemije COVID-19, SUB Travel Group donosi nove mjere u koje se odnose na izmenju COVID-19 polisa rezervacije za 2021. Otkazna politika: Sve rezervacije su moguće otkazati besplatno do 01.06.21. god. Bez potrebne dokumentacije za utvrđivanjem. Za rezervacije koje su izvršene do 01.06.21. god. …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga