Resetuj lozinku

Slovenska plaža

26/04/2020 by adminsmjestaj
slovenska plaža budva

Slovenska plaža

Slovenska plaža je najveća gradska plaža u Budvi. Plaža je dugačka 1600 metara i prostire se od gradske marine  kod Starog grada, sve do pješačke staze za Dukljanske vrtvove i Bečića.

Dužinom pretežno sljunkovitom plažom se nalazi pješačka staza kojom možete doći čak i do plaže Kamenovo. Slovenska plaža Vam nudi brojne restorane i kafice na obali mora, djecije atrakcije ali i dobar noćni život. Slovensku plažu prati promenada koja dijeli plažu od grada. Sportska igrališta, restorani, uređeni parkovi su posađeni dužinom promenade.

Geografski položaj plaže je takav da ste uvjek blizu nje, pa nećete puno pješaciti ukoliko ste smjesteni bilo gdje u Budvi. Dužinom obale Slovenske plaže su izgrađeni luksuzni hoteli sa 5 zvjezdica, renomiranih svjetskih brendova. Nakon zemljotresa 1979.godine koji je u Budvi, napravljen je jedinstveni grad hotel Slovenska Plaža. Ovo turističko naselje je dobilo ima po budvanskoj obali u kojem se i danas traži krevet više.

Svojim karakterističnim izgledom u obliku slova M, Slovenska plaža je prepoznatljiva. Po sredini plaže se nalazi dok koji služi za kratkotrajno pristanište plovila dok je kupačo koriste kao skakaonicu.

Zbog erozije koja je decenijama sužavala Slovensku plažu, napravljen je lukobran kod Starog Grada. Tako je plaža smanjila uticaj prirode da ostane u punom sjaju, kakva je i danas. Od strane budvanske marine ova plaža je više šljunkovita i uska.  Slovenska plaža se šiti svojom dužinom ka jugu put Bečića i dobija pješčanu teksturu.

Svojim oblikom, Slovenska obala daje prepoznatljiv izgled gradu Budva. Ukoliko se zadesite u Budvi, sigurno ćete se naći na ovoj plaži i naći svoje mjesto u njoj. Njenu cijelu dužinu i panoramski pogled na grad Budvu, možete vidjeti sa rta Zavala koju mještani nazivaju Špic. Do rta Zavala možete doći pješačkom stazom iz Bečića, promenadom ispod hotela “Bellevue”. Sa ovog rta se pruža panoramski pogled na budvansku obalu.

Poslednje sa bloga

Koronavirus – Nove mjere u ugostiteljskim objektima

Nove mjere su na snazi u svim gradovima Crne Gore. U restoranima, klubovima i kafićima je dozvoljen ulazak samo uz dokaz da ste vakcinisani ili dokaz da ste preboljeli koronavirus, kao i negativni PCR test. Boravak u ugostiteljskim objektima je dozvoljen i za one koji su primili prvu dozu vakcine. Isti uslovi važe za sve …

Budva Bike Share

Upoznajte novi sistem javnih bicikala “Budva Bike Share”. Ovaj sistem omogućava turistima da na jednostavan način se prevezu do željenog mjesta u Budvi Kako se koristi Bike Share ? Na samom početku je neophodno preuzeti aplikaciju na vaš telefon, a zatim se registrovati na istoj. Neophodno je da ispratite sve korake, i nakon iste ćete …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga