Resetuj lozinku

Slovenska plaža

26/04/2020 by adminsmjestaj
slovenska plaža budva

Slovenska plaža

Slovenska plaža je najveća gradska plaža u Budvi. Plaža je dugačka 1600 metara i prostire se od gradske marine  kod Starog grada, sve do pješačke staze za Dukljanske vrtvove i Bečića.

Dužinom pretežno sljunkovitom plažom se nalazi pješačka staza kojom možete doći čak i do plaže Kamenovo. Slovenska plaža Vam nudi brojne restorane i kafice na obali mora, djecije atrakcije ali i dobar noćni život. Slovensku plažu prati promenada koja dijeli plažu od grada. Sportska igrališta, restorani, uređeni parkovi su posađeni dužinom promenade.

Geografski položaj plaže je takav da ste uvjek blizu nje, pa nećete puno pješaciti ukoliko ste smjesteni bilo gdje u Budvi. Dužinom obale Slovenske plaže su izgrađeni luksuzni hoteli sa 5 zvjezdica, renomiranih svjetskih brendova. Nakon zemljotresa 1979.godine koji je u Budvi, napravljen je jedinstveni grad hotel Slovenska Plaža. Ovo turističko naselje je dobilo ima po budvanskoj obali u kojem se i danas traži krevet više.

Svojim karakterističnim izgledom u obliku slova M, Slovenska plaža je prepoznatljiva. Po sredini plaže se nalazi dok koji služi za kratkotrajno pristanište plovila dok je kupačo koriste kao skakaonicu.

Zbog erozije koja je decenijama sužavala Slovensku plažu, napravljen je lukobran kod Starog Grada. Tako je plaža smanjila uticaj prirode da ostane u punom sjaju, kakva je i danas. Od strane budvanske marine ova plaža je više šljunkovita i uska.  Slovenska plaža se šiti svojom dužinom ka jugu put Bečića i dobija pješčanu teksturu.

Svojim oblikom, Slovenska obala daje prepoznatljiv izgled gradu Budva. Ukoliko se zadesite u Budvi, sigurno ćete se naći na ovoj plaži i naći svoje mjesto u njoj. Njenu cijelu dužinu i panoramski pogled na grad Budvu, možete vidjeti sa rta Zavala koju mještani nazivaju Špic. Do rta Zavala možete doći pješačkom stazom iz Bečića, promenadom ispod hotela “Bellevue”. Sa ovog rta se pruža panoramski pogled na budvansku obalu.

Poslednje sa bloga

Budva, tvoja destinacija i ovog ljeta

Budva 2021 – tvoja destinacija i ovog ljeta: Šta vas očekuje u Budvi za vrijeme prvomajskih praznika i u predezoni. Do Crne Gore i Budve dolazite jednostano autom, avionom ili vozom. Na graničnim prezima nisu vam potrebni testovi, kao ni potvrda o vakcinaciji. Sve što je potrebno da ponesete sa sobom su važeća dokumenta,  kao …

COVID-19 polisa rezervacije

COVID-19 polisa rezervacije SUB Travel Group – Budva Zbog još uvjek aktuelne pandemije COVID-19, SUB Travel Group donosi nove mjere u koje se odnose na izmenju COVID-19 polisa rezervacije za 2021. Otkazna politika: Sve rezervacije su moguće otkazati besplatno do 01.06.21. god. Bez potrebne dokumentacije za utvrđivanjem. Za rezervacije koje su izvršene do 01.06.21. god. …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga