Resetuj lozinku

Napredna pretraga
Pronađeno
Napredna pretraga

Velja Maslina

01/05/2020 by adminsmjestaj
velja maslina becici

Velja Maslina

Velja maslina se nalazi se u selu Ivanovići u Bečićima, na samo 3 km od Budve.

Ona predstavlja jedinstveni spomenik prirode na budvanskoj rivijeri.

Istraživanja su pokazala da je stara preko 2000 godina. Spada u najstarijih šest maslina na svijetu.

Danas je ovo drvo turistička atrakcija, privlači brojne turiste koji dolaze iz svih krajeva svijeta, kako bi posjedili u miru ispod drevnih krošnji. Velja Maslina i nakon 2000 godina i dalje daje plodove.

U selu Ivanovići postoji stari mlin za masline, koji danas stoji kao muzejski eksponat koji mogu da vide turisti, ispriča im se način kako se nekad pravilo ulje od masline. Iako primitivni mlin više nije u finkciji, Velja Maslina još uvjek rađa.

Lokacija

Na trećem kilometru iz Budve u Bečićima, sa lijieve strane imate skretanje na lijevo prije hotela Splendid. Uključite se u ulicu Ive Lole Ribara koji će vas voditi glavnim putem do sela Ivanovići. U istom selu možete posjetiti “Arapovu kulu” koju su izgradili Austrougari. U selu Ivanovići postoji vodopad, kao i šumski put koji bi bio atraktivan za one koji vole da istraže više. Lokacija na mapi je ovdje.

Poslednje sa bloga

Top 10 crnogorskih plaža „Le Petit Fute“

Među top 10 crnogorskih plaža, našlo se čak 5 plaža na teritoriji Budvanske rivijere. Le Petit Fute je renomirana francuska izdavačka kuća, koju vodi grupa francuskih i svjetskih turističkih vodiča. Ova svjetska renomirana kuća postoji više od 40 godina i štampana izdanja „Montenegro 2021/2022“ je već u prodaji širom Evrope. Od 117 plaža u Crnoj …

Budva prva u državi uvodi online plaćanje taksi

Budva prva u Crnoj Gori uvodi online plaćanje boravišne takse kao i izeltničke takse. Turistička organizacija opštine Budva, uvodi online plaćanje taksi na svom sajtu. Na taj način svi obaveznici mogu lako i jednostavno da izvrše plaćanje boravišne takse ili izletničke takse. Turistička organizacija Budve je prva u Crnoj Gori koja uvodi online plaćanje boravišne …

  • Da li imate pitanja za ovaj smještaj?
  • Pošaljite nam upit

  • Skorašnji članci

  • Pretraga

    Napredna pretraga