Resetuj lozinku

Velja Maslina

01/05/2020 by adminsmjestaj
velja maslina becici

Velja Maslina

Velja maslina se nalazi se u selu Ivanovići u Bečićima, na samo 3 km od Budve.

Ona predstavlja jedinstveni spomenik prirode na budvanskoj rivijeri.

Istraživanja su pokazala da je stara preko 2000 godina. Spada u najstarijih šest maslina na svijetu.

Danas je ovo drvo turistička atrakcija, privlači brojne turiste koji dolaze iz svih krajeva svijeta, kako bi posjedili u miru ispod drevnih krošnji. Velja Maslina i nakon 2000 godina i dalje daje plodove.

U selu Ivanovići postoji stari mlin za masline, koji danas stoji kao muzejski eksponat koji mogu da vide turisti, ispriča im se način kako se nekad pravilo ulje od masline. Iako primitivni mlin više nije u finkciji, Velja Maslina još uvjek rađa.

Lokacija

Na trećem kilometru iz Budve u Bečićima, sa lijieve strane imate skretanje na lijevo prije hotela Splendid. Uključite se u ulicu Ive Lole Ribara koji će vas voditi glavnim putem do sela Ivanovići. U istom selu možete posjetiti „Arapovu kulu“ koja je izgrađena u vrijeme Austrougara. U selu Ivanovići postoji vodopad, kao i šumski put koji bi bio atraktivan za one koji vole da istraže više. Lokacija na mapi je ovdje.

Poslednje sa bloga

Traveling Scope: Crna Gora proglašena za destinaciju sa najljepšim pejzažom

Prestižna nagrada Traveling Scope „5th Stars Avards“, u Kini je dodjeljena Crnoj Gori. U kategoriji „Najbolja strana destinacija sa prirodnim pejzažom“ Crna Gora je izabrana na osnovu glasova čitalaca i urednika ovog magazina, ali i drugih kineskih eksperata u turizmu. Traveling Scope je vodeći magazin u oblasti turizma i putovanja u Kini. Na osnovu brojnog …

Budva bez dočeka Nove Godine

Zbog zabrane okupljanja, Budva i ove godine neće organizovati doček Nove Godine 2022. I ove godine na trgu ispred zidina Starog Grada u Budvi, neće biti organizovana proslava za doček Nove Godine 2022. Dok se uveliko radilo na organizaciji dugo očekivanog dočeka na otvorenom, iz Ministarstva Zdravlja Crne Gore smo dobili vijest o zabrani okupljanja …

  • Napredna pretraga

    Napredna pretraga
  • Poslednje sa bloga