Budva, tvoja destinacija i ovog ljeta

\"Budva,

Budva 2021 – tvoja destinacija i ovog ljeta: Šta vas očekuje u Budvi za vrijeme prvomajskih praznika i u predezoni.

Do Crne Gore i Budve dolazite jednostano autom, avionom ili vozom. Na graničnim prezima nisu vam potrebni testovi, kao ni potvrda o vakcinaciji. Sve što je potrebno da ponesete sa sobom su važeća dokumenta,  kao i želju da provedete ljetovanje „među svoje“.

Kako doći do Budve automobilom smo spominjali, ali vas podsjećamo da pored vozačke dozvole, poželjno je da imate Evropski izvještaj o saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da vam takav dokument neće trebati, ali ste u obavezi da ga imate jer se smatra kao prekršaj u saobraćaju. Crna Gora nosi međunarodnu oznaku Safe Travels, koju je dobila od Svjetskog saveza za turizam i putovanja „WTTC“. Kao takva, ona putnicima omogućava da prepoznaju zemlje i kompanije koje su usvojile standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

\"Budva

U Crnoj Gori trenutno je oko 2500 aktivno zaraženih COVID-19 virusom i taj broj se smanjuje iz dana u dan. Vakcinacija stanovništva je uveliko krenula, a očekuje se masovna vakcinacija početkom Maja mjeseca. U svim turističkim objektima su obezbjeđene maksimalne higijenske i zdravstvene zaštite.

Iako je sve bolja zdravstvena situacija u Crnoj Gori i dalje je neophodno držati maske u zatvorenim prostorijama, držati distancu od 2 metra.

U ovom trenutku, ugostiteljski objekti rade od 7 do 23h i dozvoljeno je sjedetido najviše 4 osobe za jednim stolom. Trgovine i šoping centri rade do 22h. Policijski čas važi od 00:00 do 05.00 h. Zabrana međugradskog saobraćaja je na snazi samo vikendom, a takva mjera se ne odnosi na turiste koji vikendom dolaze iz Srbije do Budve ili odlaze iz nje.

Budvanska rivijera je spremna za doček prvih turista koji su se odlučili da provedu prvomajske i uskršnje praznike u Budvi. Ulice su čiste, dok je većina plaža uređena.

Ponuda i cijene smještaja za praznike i predsozne u Budvi

U periodu predsezone (maj, početak juna) u hotelima sa 3 zvjezdice smještaj, na bazi polupansiona, iznosi već od 24 EUR. U hotelima sa 4 zvjezdice od 32 EUR. U hotelima sa 5* u ovom periodu porodični aranžmani (dvoje odraslih i dvoje djece) iznose od 90 EUR, pa na više, uz korišćenje svih wellness i spa sadržaja koje hotel posjeduje. U zavisnosti od kategorije privatnog smještaja, gosti mogu izabrati smještaj čak i ispod 10 EUR po danu po osobi, pa na više.

Sta raditi u Budvi za vrijeme predsezone 2021?

I pored toga što je još uvijek na snazi zabrana masovnih okupljanja što je uslovilo na neodržavanje manifestacija po kojima je Budva prepoznata u regionu, postoji mnogo stvari koje možete raditi u Budvi. U ovom periodu predsezone preoporučujemo lagane šetnje uz more, od Starog Grada, pa sve do plaže Kamenovo ili možda od Pržna do Svetog Stefana. Uživaćete i u zamenitostima Budve, posjeti nekom od brojnih manastira u divnom zaleđu rivijere. Možete dan provesti i u wellness i spa sadržajima u pojedinim hotelima iako niste njihov gost, popiti kafu na terasama sa pogledom na pučinu. Obići Muzej grada unutar starogradskih zidina ili pogledati najnoviji film u najmodernijem bioskopu.

Budva, tvoja destinacija i ovog ljeta je širom otvorila vrata za prve turiste prijatelje i rođake.

Izvor: Turistička Organizacije Budve