BUDVA

Smjestaj u Budvi

Budva je podeljena na Staru (istorijski centar) i Novu (moderni dio grada). Novi dio se nalazi uz obalu zaliva, a svake godine raste sve širi kroz planinske padine. Da ne biste izgubili, možete se kretati kroz tri glavne ulice. Glavna ulica Budve, koju nećete propustuti -Jadranski Put. Između njega i mora polovinu teritorije zauzima hotelski kompleksi “Aleksandar” i “Slovenska plaza”. Odavde ćete stići do druge centralne ulice Budve – Slovenska obala. Ulica prolazi duž mora preko cijelog grada. Ovde možete kupiti razne suvenire u brojnim prodavnicama, otići u jednu od picerija i polako uživati uz ukusna jela u restoranu.

Neki od apartmana

Milacic apartman

Apartman Milačić u svojoj struktri sadrži hodnik, jednu spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i terasu. U spavaćoj sobi se nalazi francuski krevet, dok u dnevnoj sobi se nalazi sofa krevet za dvije osobe.

Lux Apartman Queen

Ovaj dupleks stan sadrži 3 spavaće sobe: Spavaća soba 1 u prizemlju francuskim krevetom, druga soba (prizemlje) je office soba sa radnim stolom i računarom koja ima sofa krevet koji se razvlači u jedan francuski ležaj i ima svoju terasu.

Nina Lux Budva

Nina Lux apartman se nalazi na 5 spratu stambene zgrade sa liftom. Sastoji se od predsoblja, dnevne sobe, dvije spavaće sobe sa francuskim krvetom koje imaju izlaz na terasu. Kupatilo sadrži tuš kabinu i mašinu za veš.

Istorija grada.​

U V. vijeku pre nove ere ovde se pojavilo naselje koje je imalo status grada i zvalo se skoro isto – Budua. Legenda kaže da je Budua osnovao Kadmo, sin feničkog kralja Agenora, koji bio prisiljen da napusti svoje mesto u potrazi za sestrom Evropom koju je oteo Zeus. Puno je putovao i kasnije osvojio okolinu drevne Budve. Ali, pokušavajući da zauzme Grčku, Kadmo je bio poražen i sa suprugom Harmonijom pretvoren u zmiju. Posle nekog vremena, grci su kolonizovali Budvu i grad je postao glavnom trgovačkom lukom. Ali u II vijeku pre nove ere teritorija grada je postala dijelom Rimskom carstva. Prije oko 1500 godina, sloveni i avari počeli da se seli ovde. U 841 Budva je stala na putu borbenih arapa.

Plaže Budve

najduža i najpopularnija u gradu. Svoje ime plaža je dobila u 30-m godinama , kada su odve dolazili na odmor evropljani. Dužina je 1600 metara. U blizini je istoimeni hotel.

Plaza Jaz se nalazi na na oko dva ipo kilometra od centra grada u pravcu Tivta i Kotora. Ova djelimicno sljunkovita plaza je dugacka oko 1200 metara

Mogren plaža je jedna od najaktraktivnijih i najpopularnijih plaža na Crogorskoj obali. Do plaže možete doći 300 metara pješačkom stazom

Bečićka plaža je druga po velici na Budvanskoj rivijeri. Dugacka je 1950 metara i prostire se od rta Zavala do plaže Kamenovo

LOKACIJA :