Hotelski ili privatni smještaj?

Zbog specifične turističke sezone koja je pred nama koja je prouzrokovana Covid 19 pandemijom, pitamo se da li je bolje birati hotelski ili privatni smještaj?

\"Hotelski

Bezbjednost i zdravlje treba da bude uvjek na prvom mjestu. Za one turiste koji su se odlučili da ljetuju u 2021. godini, pred njima je velika delima. Koliko je smještaj bezbjedan, da li je dobro očišćen ili dezinfivan i kakav tip smještaja da izaberu. Za vrijeme COVID 19 pandemije koja još uvjek traje, ovo su očekivana pitanja kod svih onih koji ne žele da propuste i ovo ljetovanje.

Da li je bezbjedniji hotelski ili privatni smještaj u vrijeme korone?

Iako postoje protokoli čišćenja i dezinfekcije u hotelskom smještaju, u sve češćim slučajevima isti odnos ima i privatni smještaj. Svakako dezinfekcija i čišćenje smještajne jednice nakon prethodnih gostiju nije jedini faktor u bezbjednosti.

Hotelski smještaj

U hotelskom smještaju se nalazi veći broj turista sa kojim se susrećete, što dovodi i do veće šanse da se zarazite korona virusom. Hotelski smještaj nudi pansionske usluge, pa vaš obrok ćete imati među nekoliko stotina gostiju sa kojim dijelite restoranski prostor. Ukoliko uzmemo u obzir da svaki hotel ispoštuje sve buduće protokole u pripremi hrane, za hotelski smještaj ne možemo reći da je najbezbjedniji.

Privatni smještaj

Privatni smještaj je definitivno bezbjediniji izbor za turiste koji će ljetovati u 2021. godini. Ukoliko ste izabrali privatni smještaj a pri tom imate preporuke za stanodavca, možemo reći da ste ste napravili odličan izbor. Ukoliko ste izabrali smještaj koji vam se čini kao najbolja opcija za vas, na licu mjesta možete primjetiti koliko se isti potrudio da apartman bude čist i dezinfikovan.

\"Plaža\"

Preporuke za vaš omdor u predstojećem ljetovanju

Koji god smještaj da izaberete, neophodno je da se pridržavate važećih mjera koji budu na snazi u zemlji u kojoj boravite. Uvjek postoji neko bezbjedno mjesto gdje možete napraviti distacu od drugih, kao što su sakrivene uvale i plaže. U našem prethodnom blogu, možete vidjejeti savjete za ljetovanje u Crnoj Gori za vrijeme Covid19.

U potpunosti smo saglasni sa svima, da je previše vremena bilo biti zatvoren. Brojati dane u karantinu i gdje već više od godinu dana nam je ograničena sloboda kretanja. Zato apelujemo da dok traje imunizacija, čuvamo svoje zdravlje i zdravlje drugih i dok ste na jedva dočekanom odmoru.