Traveling Scope: Crna Gora proglašena za destinaciju sa najljepšim pejzažom

\"\"

Prestižna nagrada Traveling Scope \”5th Stars Avards\”, u Kini je dodjeljena Crnoj Gori. U kategoriji \”Najbolja strana destinacija sa prirodnim pejzažom\” Crna Gora je izabrana na osnovu glasova čitalaca i urednika ovog magazina, ali i drugih kineskih eksperata u turizmu.

Traveling Scope je vodeći magazin u oblasti turizma i putovanja u Kini. Na osnovu brojnog auditorijuma, ovaj magazin svake godine dodjeljuje nagrade u određenim kategorijama za top destinaciju. Trend rasta kineskih turista u Crnoj Gori je sve veći iz godinu u godinu. Kinesko tržište najviše dominira u Crnoj Gori, kao kraće posjete kruzerima ili grupna putovanja, ali je sve veći broj individualnih posjeta.

\"\"

Kineski turisti najviše vole Budvu, Kotor i Podgoricu. Na listi: Najljepši turistički lokaliteti su: Sveti Stefan, Most na Đurđevića Tari i Bokokotorski zaliv.

Wild Soul of Europe – Slow Adventure je slogan pod kojim se Crna Gora promoviše u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Srbije i NTO.

\”Nagrada predstavlja dodatnu potvrdu da Crna Gora postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija na dalekom tržištu Kine\”. Rečeno je iz Nacionalne urističke organizacije Crne Gore.