Budva bez dočeka Nove Godine

\"\"

Zbog zabrane okupljanja, Budva i ove godine neće organizovati doček Nove Godine 2022.

I ove godine na trgu ispred zidina Starog Grada u Budvi, neće biti organizovana proslava za doček Nove Godine 2022. Dok se uveliko radilo na organizaciji dugo očekivanog dočeka na otvorenom, iz Ministarstva Zdravlja Crne Gore smo dobili vijest o zabrani okupljanja na otvorenom. Iz ovog resornog ministarstva su naveli da je ovo jedinia odluka koja će uticati na suzbijanju pandemije Covid 19.

Dozvoljena proslava u ugostiteljskim objektima

Iz istog Ministarstva dozvoljavaju proslavu u zatvorenim ugostiteljskim objektima, pod uslovom da za boravak u istim je neophodna nacionalna kovid potvrda. Svaki objekat koji će organizovati proslavu u najluđoj noći, biće dužan kao i do sada da ima odgovorno lice koje će kontrolisati potvrde. Širom Crne Gore, biće angažovano 30 inspektora, što je mali broj u odnosu na broj ugostiteljskih objekata.

Slavlje je dozvoljeno samo onim građanima koji mogu da prijušte skupe aranžmane?

Nakon što su nove mjere donešene, gotovo u dva dana su se prodali svi aranžmani u poznatim hotelima i ugostiteljskim objektima koji nisu jeftini. Za vrijeme novogodišnjih i Božićnjih praznika, noćni klubovi će raditi do 5 ujutro uz poštovanje navedenih mjera. Da li je ispravna odluka ministarstva, pokazaće vrijeme i da li su mogli pod istim uslovima da organizuju okupljanja na otvorenom,

Za nacionalnu Kovid Potvrdu je neophodno da osoba ispuni jednu od navedenih mjera. Ima PCR test ne stariji od 72h, brzi test ne stariji od 24h, dokaz o vakcinaciji ili preležanom virusu ne stariji od 6 mjeseci.

Svakako ostaje veliki žal za građane i posjetioce kojim je uskraćen doček na otvorenom, a koji sebi ne mogu da prijušte bolje uslove.

Otkazani su koncerti velikih imena kao što je Lepa Brena, Džiboni i Petar Grašo. Budva i svi gradovi koji su se pripremali doček će izgubiti planiranu dobit, kao i privatni smještaj.

SUB Travel Group želi da vam predstojeća godina protekne u zdravlju i veselju, a u društvu najbližih.  Srećna Nova  2022. Godina.