Crna Gora kao najprivlačnija destinacija u 2021. godini.

\"Crna

Crna Gora kao najprivlačnija destinacija u 2021 godini

Crna Gora kao najprivlačnija destinacija preoznata je i u 2021. godini. Brojni svjetski časopisi Crnu Goru svrstavaju među najprivlačnije destinacije u Evropi, ali i u svijetu. Za vrijeme COVID 19 panemije, Crna Gora je okarakterisana kao poželjna destinacija nakon ukidanja restriktivnih mjera u 2021. godini.

 

Prema renomiranom britanskom magazinu „Harpers Bazaar“ Crnu Goru su svrstali u top 10 inspirativnihi destinacija u svijetu. Crna Gora zauzima šestu poziciju, u društvu egzotičnih destinacija kao što su Meksiko, Japan, Maldivi, Novi Zeland, Afrika južno od Sahare, Australija, Provansa u Francuskoj, Lake District područje u Engleskoj i švajcarski Alpi.

Crna Gora kao najprivlačnija destinacija u 2021 preoznata je od mnogih globalnih turističkih časopisa

Harpers Bazar Crnu Goru opisuje kao utočište glamura na Mediteranu, luksuznih rizorta i jahting destinacije. Posjeta srednjovjekovnih gradića, bokokotorskog zaliva, kao i zelene oaze u planinama na sjeveru države.

Conde Nast Traveler – Crna Gora prva u top 18 destinacija

Urednici renomiranog magazina za putovanja \”Cone Nast Traveler\” birali su top 18 inspirativnih destinacija Evrope. Crna Gora je prva na listi, a prethodno iskustvo navodi urednica digitalne fotografije Sofi Najt.

“Čeznem za kupanjem u velikim netaknutim jezerimaplaninarenjem po surovim planinama, lutanjem drevnim uskim ulicama Kotora i grada Budve. Unajmili automobil i istražiti divlju stranu zemljea mjesto kojem se posebno radujem je Nacionalni park Durmitorplanina sa 48 vrhovaledničkim jezerima i udaljenim stazama koje vode kroz šumeZa kraj odmora planiram da provedem nekoliko noći na Svetom Stefanumalom ostrvu koje je dom luksuznog rizorta Aman Sveti Stefan sa pet zvjezdicaSa privatnom plažom,  obloženim suncobranima i bazenom s pogledom na obalu Balkana, 2020.godina će biti zaboravljena”.

\"Budva\"

Budva zadržava prvo mjesto na Balkanu u 2021. godini

Mi iz SUB Travel Group, napravili smo manju studiju ispitajući nesumično goste koje su boravili u Budvi od 2016 – 2019 godine. Od 100% ispitanih, 68,4% gostiju su potvrdili dolazak u Budvi za vrijeme ljetnje sezone 2021. Gotovo 20% ispitanika još uvjek nije sigurno da li će putovati, ali bi voljeli da posjete Budvu još jednom. 11.6% ispitanika je sigurno da neće putovati ili su već izabrali drugu destinaciju za odmor.

Imamo zaista ohrabrujuće rezultate ali i razlog za optimizam, sudeći da su granice Crne Gore otvorene za sve goste bez potrebnog testa na COVID 19. Iako je još uvjek rano za precizne prognoze za ljetnju turističku sezonu 2021, sigurni smo da je prošla godina otišla u zaborav.