Nadzorne kamere u Budvi

\"Nadzorne

Nadzorne kamere u Budvi su postavljene na 18 lokacija.

U sklopu projekta “Sistem video nadzora gradova Crne Gore”, u Budvi se trenutno vrši instalacija 85 nadzornih kamera koje će biti postavljene na 18 lokacija.

Planom je predviđeno da se pokriju najprometnije saobraćajnice, prilazni gradski putevi, šetališna zona, kao i kritične raskrsnice u najužem gradskom jezgru u Budvi.

Od 85 nadzornih kamera, 26 kamera će očitavati registarske tablice vozila u cilju lakše kontrole i evidencije saobraćajnih prekršaja. Sve lokacije na kojem će se nalaziti video nadzor, biće obilježene u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

\"Postavljanje

Postavljanje nadzornih kamera u Budvi ima za cilj da poboljša bezbjednost svih građana i posjetioca Budve. Sa druge strane će uticati na smanjenju stope kriminala, kao i povećati bezbjednosti u saobraćaju.

Sredinom Marta mjeseca 2021.godine. kompletan nadzorni sistem će biti u funkciji. Riječ je o poslednjoj generaciji video nadzora, koji je uparen sa najsavremenijim softverima. Lokalna samouprava je obezbjedila svu tehničku podršku i obezbjedila sve neophodne dozvole za izvođenje radova.

Ovim projektom Ministarstva unutrašnjih poslova biće zahvaćen Bar i Podgorica, dok je u planu za naredni period daa video nadzor dobije Kotor, Nikšić i Herceg Novi. Ovaj projekat država finansira sa 5 miliona eura.