Kako doći do Budve ?

\"kako

Planirate putovanje do Budve? Otkrivamo vam nekoliko alata koji će vam biti od pomoći dok ste na putu, ili tek planirate put za Budvu.

Lokacija Budve

Budva se nalazi na jugu Crne Gore, na središnjem dijelu crnogorske obale. Dužina budvanske rvijere iznosi gotovo 25 kilometara i proteže se od plaže Jaz do plaže Buljarica koja je i ujedno najveća plaža na budvanskoj rvijeri. GPS kordinati do centra grada su 42° 17\’ 7.3464\’\’ N  18° 50\’ 12.1056\’\’ E

Kako doći do Budve?

Do jednog od najljepših gradova Budve možete doći na razne načine. Budva svojom pozicijom omogućava posjetiocima da brzo i jednostavno stignu do svog smještaja bilo da je u pitanju soba, apartman ili hotel. Na vama je da izaberete način kako ćete doputovati na budvansku rivijeru jer bilo da putujete avionom, kolima, autobusom ili vozom svaki ima svoje prednosti i draži.

Putovanje do Budve sa avionom

Ukoliko putujete avionom, imajte na umu da u Crnoj Gori postoje dva civilna aerodroma:

Aredrom Golubovci se nalaze u Podgorici i do Budve imate oko 60 minuta putovanja. Ukoliko budete putovali sa taksi prevozom, optimalna cijena transfera iznosi oko 40 eura. Iz Podgorice do Budve imate Budve imate dvije rute, preko Cetinja i dužina istog je 70 kilometara. Druga ruta je preko tunela Sozina preko kojeg ćete skratiti putovanje za 10 kilometara, ali isto i platiti putarinu 2,50  eura.

Aerodrom Tivat je udaljen na 20 kilometara od Budve i može se doći samo preko jadranske magistrale. Ukoliko budete unajmili transfer od aerodroma cijena istog se kreće od 20 do 25 eura.

Pri pronalaženju povoljnih karata, možete uzeti i u obzir aerodrom Ćilipi u Hrvatskoj, koji se nalazi na blizu granice sa Crnom Gorom. Od Ćilipa do Budve udaljenost je svega 85 kilometara, pa ste do Budve došli za oko 2 sata vožnje. Prosječna cijena transfera je oko 100 eura.

Navedeni aerodromi nemaju organizovan prevoz, pa su transferi jedino rješenje putnika. Pod termin transfer, podrazumjevamo automobil sa vozačem koji prevozi najviše do 4 odrasle osobe.

Alat koji preporučujemo za pronalaženje naj povoljnije karte je https://www.skyscanner.net/

Putovanje do Budve sa Vozom

Jedina internacionalna pruga je Beograd – Bar. Tako da ukoliko putujete iz neke druge države, jedina konekcija je željeznička stanica Beograd. Najbliža željeznička stanica do Budve je Sutomore (zaustavna stanica), pa završna u Baru. Takođe možete putovati i do Podgorice, odakle imate nekih sat vremena vožnje do Budve.

Alat za pregled željezničkog saobraćaja je https://www.zcg-prevoz.me/

\"putovanje

Putovanje do Budve sa autom

Ukoliko se odlučite da putujete sa autom do Budve za vrijeme ljetnje turističke sezone, mogući su zastoji i gužve na putu zbog obimnog saobraćaja. Frekfrentnije saobraćanijce su sa bilo kojeg graničnog prelaza sa Srbijom, kao i sa graničnim prelazom sa Hrvatskom. Manje frekfrentan je granični prelaz sa Albanijom. Ulaskom na crnogorsko primorje, očekujte jači saobraćak u preiodu od 19:000 do 21:00 h, kada se obično kupači vraćaju sa plaža. Preporučujemo vam ovo vrijeme izbjegnete za dolazak u Budvu, jer zna da bude opterećujeće nakon mnogo sati provedenim u vožnji.

Dobri alati koji preporučujemo kada planirate putovanje sa automobilom su: Google live traffic, koji imate intergisan na vaši pametni telefoni sa već skinutom mapom koju ćete pred sami put ažurirati, Ovaj link pokazuje stanje i gustinu saobraćaja u realnom vremenu. Takođe toplo preporučujemo aplikaciju „Here We Go“ koja se po nama pokazala kao najbolja do sada kao offline mapa.

Za planiranje najbolje rute, takođe predlažemo sajt viamichelin.com

Putovanje do Budve autobusom

\"prevoz

Na autobuskoj stranici u gradu u kojem živite možete se uvjek raspitati za plan i program autobuskog saobraćaja koji vodi do destinacije  Budva i istu rezervisati. Svakako Vam taj način uzima mnogo vremena i pored rezervacije imaćete djelimične informacije. Iz tog razloga preporučujemo vam stranicu https://busticket4.me/SR u kojoj pored jednostavnog pregleda i rezervacija, imate ocjene autoprevoznika koje su ocjenjene od strane putnika.

Za bilo koju informaciju, možete nas kontaktirati, kao i pomoć ukoliko vam treba savjet, pomoć pri rezervaciji ili transfera. Na bilo koji način da odabere prevoz do grada Budve, želimo vam srećan put.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *