Budva prva u državi uvodi online plaćanje taksi

\"\"

Budva prva u Crnoj Gori uvodi online plaćanje boravišne takse kao i izeltničke takse.

Turistička organizacija opštine Budva, uvodi online plaćanje taksi na svom sajtu. Na taj način svi obaveznici mogu lako i jednostavno da izvrše plaćanje boravišne takse ili izletničke takse.

Turistička organizacija Budve je prva u Crnoj Gori koja uvodi online plaćanje boravišne takse. Plaćanje će se vršiti  platnim karticama na siguran način, nakon kojeg ćete dobiti povratan mail da ste uspješno izvršili plaćanje.

Na ovaj način svi obaveznici koji su po zakonu dužni da prijave boravak i i izvrše plaćanje boravične takse na vrijeme će imati jednostavan uvid u svoju evidenciju. Jedna velika povoljnost za sve obaveznike jeste će izbjeći gužve u pošti ili turističkim punktovima.

„U cilju digitalizacije i modernizacije usluga, ali i zaštite zdravlja građana i turista u uslovima pandemije COVID-19. Odlučili smo da maksimalno pjednostavimo ovaj servis, kako pravnim, tako i fizičkim licima. Bez odlaska u banku, pošti ili na info punktove, uplata će biti moguća putem našeg sajta platnim karticima bez troškova provizije. Ova pogodnost je posebno važna za sve one koje plaćaju boravišnu taksu, a ne žive na teritoriji opštine Budva ili u Crnoj Gori u opšte“ – Istakla je direktorka TO Budva, Maja Liješević.

Da podsjetimo, prijava boravka je zakonom propisana kao obavezna, kao i plaćanje boravišne takse po dolje navednim uslovima.

Cijena boravišne takse iznosi 1,00 EUR po osobi po danu, za djecu od 12-18 godina cijena iznosi 0,50 EUR po danu. Djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu taksu. Boravišna taksa nije uključena u cijenu smještaja, ukoliko ista nije navedenana na turističkom vaučeru.