Top 10 crnogorskih plaža „Le Petit Fute“

\"Top

Među top 10 crnogorskih plaža, našlo se čak 5 plaža na teritoriji Budvanske rivijere.

Le Petit Fute je renomirana francuska izdavačka kuća, koju vodi grupa francuskih i svjetskih turističkih vodiča. Ova svjetska renomirana kuća postoji više od 40 godina i štampana izdanja „Montenegro 2021/2022“ je već u prodaji širom Evrope. Od 117 plaža u Crnoj Gori, čak pet budvanskih plaža je svrstano među top 10 crnogorskih plaža.

Top 10 plaža u Crnoj Gori

Od 117 plaža koliko broji crnogorska obala, budvanske plaže su dominirale. Od 10 najboljih plaža u Crnoj Gori po izboru „Le Petit Fute“, na listi se našlo pet budvanskih plaža. Bečićka plaža, plaža Lučice u Petrovcu, plaža Jaz, Dobrni pijesak, kao i gradska plaža Slovenska Plaža.

Francusko tržište je veoma važno za Crnu Goru, koja iz godine u godinu broji rast sa tog tržišta. U izdanju „Montenegro 2021/2022“, pored plaža, ističu se kulturno naslijeđe Crne Gora koje su pod zaštitom UNESCO. Promocija nije zaobišla nacionalne parkove i drugu prirodnu ljepotu.

Kroz ovaj vodič, Crna Gora je promovisana kao destinacija koju toplo  preporučuju na sledećem odmoru. Vjerujemo da će ovakva promocija uroditi plodom, pa i da sezona 2022 bude rekordna na tržištu francuskog govornog područija.