Triatlon Challenge Budva

\"Triatlon

10. Oktobra u Budvi će se održati prva Triatlon trka u Crnoj Gori pod nazivom Triatlon Challenge Budva – Montenegro. U organizaciji SRD „Road runners Montenegro“ i opštine Budva, najavili su preko 500 učesnika.

Ovaj projekat je veoma važan za Crnu Goru i grad Budvu, koji će ujedno i promovisati našu državu kao destinaciju i van ljetnje turističke sezone. Crna Gora će se naći u društvu najrazvijenih zemalja svijeta u kojim se organizuju triatlon trke.

Šta je Triatlon?

Triatlon je multisportska disciplina u kojoj takmičari moraju imati vještinu plivanja, biciklizma i trčanja. Pored navedenih vještina, triatlon zahtjeva izuzetnu fizičku kondiciju.

Triatlon Challange Budva kreće 10. Oktobra ispred zidina Starog Grada na plaži Pizana, odakle takmičari će imati dionicu plivanja oko Starog Grada, do plaže Ričardova Glava. Ova dionica je duga 1,9 km.

Biciklistička disciplina kreće odmah nakon plivanja, tranzicijom od Starog Grada do Buljarice. Biciklistička ruta će se odvijati magistralnim putem, dok će trčanje ićiti trasom kroz šetalište, prolazeći kroz turističko naselje Slovenska Plaža.

Na startnoj liniji, naći će se mnoga zvučna imena i osvajači triatlona u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pored inostranih takmičara, na triatlonu u Budvi naći će se i domaći takmičari koji će debitovati u ovoj disciplini.

Ukupna trasa na Triatlon Challenge Budva biće gotvo 113 kilometara. Plivanje 1.9 km, vožnje biciklom 90 km i trčanja 21 km. Na sajtu organizatora, možete vidjeti sve discipline i rute koje će se odvijati tokom takmičenja.

Prošlog mjeseca u organizaciji Triathlon Family, održano je takmičenje u Super Ligi u Minhenu.

 

Organizacijom Tratlona, Crna Gora biće promovisana na malim ekranima širom svijeta. Budva kao destinacija koja je pogodna za sport i obilazak van turističke sezone.

Opština Budva kao organizator brojnih manifestacija je još jednom pokazala gostoprimstvo i da daje veliki trud za razvoj imidža grada.