Novogodišnji doček uz potvrdu o vakcinaciji ili negativnim testom

\"\"

Na trgu ispred Starog Grada u Budvi, biće rezervisano samo za posjetioce koji imaju potvrdu o vakcinaciji. Za posjetioce koji nemaju potvrdu, biće obezbjeđeno brzo testiranje na licu  mjesta.

Nova Godina se bliži kao i dugo očekivani doček Nove Godine 2022, koji će se održati na trgu ispred Starog Grada. Iz Turističke Organizacije Budve naveli su da je ovaj scenario očekivan, shodno epidemijološkim mjerama.

Organizatori će sprovoditi mjere i biti odgovorni samo za ograđeni dio trga, dok drugi ugostiteljski objekti u okolini će biti odgovorni za sprovođenje epidemioloških mjera.

Na trgu ispred Starog Grada se očekuje veliki broj posjetilaca koji će dočekati Novu Godinu 2022. Uveliko tome, doprinjeće prve najavljene zvijezde kao što su Lepa Brena, Džiboni i Petar Grašo. Kao i uvjek, očekuje se velik broj posjetilaca iz regiona ali i Crne Gore.

Ministarka Jelena Borovovinić Bojović – \”Postoji mogućnost zabrane okupljanja\”

Još uvjek je rano dati zvanične informacije, jer ukoliko dođe do pogoršanja epidemijološke situacije u Crnoj Gori, moguće su i zabrane masovnih okupljanja. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je takođe naglasila, da ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala Kovid potvrde će biti neminovne.

\"\"

Gotovo sve turističke organizacije u Crnoj Gori najavljuju velika imena koji će nastupati na tgrovima, dok se epidemiološka situacija pogoršava. Sve je izvjesno, jer se očekuje veliki broj posjetilaca. U Kotoru je najavljen nastup Zdravka Čolića, dok TO Bar najavljuje nastup Dina Merlina.

Vjerujemo da će se epidemijološka situacija biti stabilna i za novogodišnje praznike, te će biti organizovane uz važeće propisane mjere. Iako je Nova Godina 2022 je po mnogome drugačija od proteklih, moramo da imamo i glas razuma, kada su u pitanju masovna okupljanja.