Ljetovanje u Crnoj Gori za vrijeme Covid19

Kao i sve turističke destinacije, Budva je zabilježila drastičan pad turističke privrede prouzrokovanim pandemijom Covid 19. Iako joś uvjek nisu poznate  mjere i uslovi sa kojim će turisti putovati u Crnoj Gori, gotovo je izvesno da će grad Budva imati uspješnjju ljetnju sezonu 2021. Razlog za optimizam nalazimo u pronalazak vakcine protiv Korona virusa, najave gostiju za rani booking, kao i politička promjena u druśtvu.

\"Zaštita

Dolaskom većeg broja turista dolazi i do rizika povećanja novih infekcija, pa molimo sve turiste da se drže važećih propisa sa kojim će se upoznati po ulasku u Crnu Goru.

Pored savjeta i važećih propisa koji se vežu za distancu, slobodu kretanja i drugo, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam biti od pomoći dok ljetujete u Crnoj Gori za vrijeme pandemjje Covid 19.

Na samom početku neophodno je da kod sebe uvjek nosite dezinfekciono sredstvo u vidu džepnog spreja ili gela koji će vam biti glavni saveznik u borbi protiv Korona virusa. Izbjegavajte novac, već preporučujemo da koristite platne beskontaktne kartice.

Ugostiteljski objekti

U ugostiteljskim objektima poput restorana, kafića, barova, ukoliko nije naznačeno da je sto za kojim želite da sjednete dezinfikovan, zahtjevajte od ugostitelja da dezinfikuje isti, ili pak moźete sami uraditi čišćenjem stola, rukohvata, odnosno svih površina koji je mogao prethodni gost da dodiru rukama.

Plaže i plažni barovi

Na plaži  – ukoliko želite da iznajmite ležaljke, prethodno lično dezinfikuje ležaljke i sto odgovarajućim sredstvom. Ugostitelji koji su odgovorni za plažni mobilijar su dužni da naprave odgovarajuću distancu između ležaljki. Ukoliko se nalazite na javnom kupalištu, izbjegavajte gužve, napravite distancu od ostalih kupača.

Javni prevoz

U prevozu, bilo da je gradski autobus, taksi prevoz, koristite gel za dezinfekciju prije i posle ulaska u  vozilo. Ne dirajte lice rukama dok ste u prevozu jer  postoji velika mogućnost da je neko zaražen bio na vašem mjestu. Nošenje zaštitne maske u javnom prevozu je obavezno.

U samoposluzi i drugim uslužnim radnjama zatvorenog tipa, obavezno je nošenje maske i držanje distance od 2 metra. Sve radnje su dužne da imaju dezinfekciono sredstvo po ulasku u radnju, pa preporučujemo da se poslužite sa istim, kao i po izlasku iz radnje. U samouslužnim radnjama svaki kupac ima mogućnost da dodirne svaki proizvod. Naravno da je izloženost virusu velika, pogotovo u radnjama gdje je veliki promet.

Smještaj

\"ljetovanje

Smještaj – ukoliko boravite u hotelu, postoje pravila i protokoli čišćenja servisiranog smještaja. Ukoliko sobe nisu naznačene da su dezinfikovane, preporuka je naša da zbog svoje sigurnosti prebrišete sve površine koje ćete često koristiti. Svakako na recepciji hotela se možete raspisati o samom protokolu.

Ukoliko birate privatni smještaj, od ne akreditovanih ugostitelja, koliko god da vam apartman izgleda čisto na prvi pogled, savetujemo vam da sa dezinfekcionim sredstvom pređete sve prostorije apartmana. Izdvojite 5-10 minuta za dezinfekciju smještaja u kojem ćete boraviti bar toliko dana.

Mi iz smjestajubudvi.com smo usvojili stroga pravila u borbi protiv Korona virusa, sa ciljem da zaštitimo zdravlje naših gostiju i zaposlenih.

Svaka smještajna jedinica je pored standardnog čišćenja i nadzora, dezinfikovana u potpunosti. Posteljina je dezinfikovana od strane profesionalnog vešeraja. U svakom apartmanu postoje novi šamponi, dezinfekciono sredstvo, neraspakovani sapun, toalet papir, mali i veliki peškir za svakog gosta.

Po dolasku gostiju, naše osoblje će dočekati srdačno gosta, ali bez rukovanja koje praktikujemo u normalnim uslovima. Upoznaćemo gosta sa korišćenjem i pravila kuće i predati mu dezinfikovan ključ od smještaja koji je iznajmio.

Našim gostima smo na raspolaganju za sve vrijeme njihovog boravka u Budvi od 08:00-21:00h

Simptomi

Ukoliko osjećate bilo kakve simptome Korona virusa dok ste na odmoru, ostanite u svom apartmanu. Izolujte se od drugih saputnika ukoliko je to moguće i kontaktirajte  lokalnu kovid ambulantu ili vašeg stanodavca koji će vam pomoći da stupite u kontakt sa epidemiologlm i pratite uputstva. Preporučujemo vam da prije putovanja platite zdravstveno osiguranje, jer u slučaju da vam treba zdravstvena pomoć, imaćete ne planirane troškove na putovanju.

\"\"

SUB Travel Group vam želi dobrodošlicu i u ljeto 2021 koje je pred nama. Kao i da nam se vratite svojim kućama sa puno utisaka, zadovoljni i zdravi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *